PS5 Kopen

Er gaan al enige tijd geruchten omtrent de release van de PlayStation 5, maar helaas kun je op dit moment nog geen PS5 kopen. Sony heeft al wel bekend gemaakt dat er hard gewerkt wordt aan de nieuwe console en de release is nabij. De ps5 release date zal omstreeks de feestdagen van 2020 zijn. Als we kijken naar de afgelopen releases van PlayStation kun je  een ps5 kopen kort voor de feestdagen. Dit is het moment voor Sony om het maximale uit de release te halen.

PS5 kopen in een Bundel

Net als bij een ps4 kopen mag je verwachten dat de PlayStation 5 geleverd gaat worden in diverse spelbundels. Wanneer je dus een playstation 5 wilt aanschaffen kun je het beste gaan kijken naar een bundel. Zo heb je gelijk een of meerdere games bij je nieuwe console en misschien zelfs een tweede controller. Als je niet wilt wachten op de ps5 kun je natuurlijk ook eerst een ps4 bundel bestellen. Zo kun je gelijk genieten van de beste gameconsole en heb je even de tijd om het gamen goed onder de knie te krijgen.

PS5 Kopen? Bestel eerst een PlayStation 4!

WinkelBestellen
logo-bolcom-klein-product-pageNaar Bol.com
logo-mediamarkt-product-page-v2Naar Mediamarkt.nl
logo-nedgame-klein-product-pageNaar Nedgame.nl
logo-coolblue-klein-product-pageNaar Wehkamp.nl
logo-coolblue-klein-product-pageNaar Coolblue.nl

PlayStation 5 specificaties

Sony laat steeds meer informatie los over de PS5. Zo is onder andere bekend dat de PlayStation 5 een resolutie ondersteunt van 8k en de spelcomputer standaard wordt voorzien van een snelle SSD harde schijf. SSD harde schijven zijn in vergelijking met de standaard schijven in bijvoorbeeld de PS4 Pro veel en veel sneller. De gegevens kunnen hierdoor velen sneller geladen worden, zoals te zien is in onderstaand filmpje. In de video is te zien dat de laadtijd bij een PlayStation 4 Pro ongeveer 8 seconden is. Bij de Playstation 5 is de laadtijd nog geen seconde, namelijk 0,83. Deze test is uitgevoerd met een PS4 Game. Het zou kunnen zijn dat de laadtijd toeneemt met games die geoptimaliseerd zijn voor de PlayStation 5. Naast de upgrade van de harde schijf zal ook de CPU en GPU aanzienlijk verbetert worden. Dit is ook noodzakelijk om de snelheden en resolutie te kunnen bereiken. 

PS5 Kopen is helaas nog niet mogelijk...

Koop eerst een PS4

De beste PlayStation bundels vind je bij onze partners

logo-bolcom-klein-product-page
logo-nedgame-klein-product-page
logo-mediamarkt-product-page-v2

PS5 pre-order

Wanneer jij als eerste een PS5 wilt kopen is een ps5 pre-order plaatsen de beste optie. Helaas is, net als een PS5 kopen, dit nu nog niet mogelijk. Het moment wanneer jij een ps5 pre-order kunt plaatsen is waarschijnlijk omme nabij de officiële aankondiging van Sony. Zodra de aankondiging heeft plaatsgevonden zullen diverse winkels pre-orders aannemen. Met een pre-order ben je verzekerd van een PlayStation 5 op de dag van release. Het plaatsen van een pre-order is eenvoudig, maar kan verschillen per winkel.

PS5 release date

Na lang wachten is er dan eindelijk een indicatie van de ps5 release date. De echte officiële datum is nog niet bekend, maar wat we wel zeker weten is dat de ps5 release date ergens voor de feestdagen van 2020 zal zijn. Dit gerucht ging al langere tijd, maar is nu ook bevestigd door Sony zelf. Een strategische keuze, aangezien dit zal zorgen voor hoge verkoopcijfers i.v.m. de feestdagen. Met feestdagen worden de kerstdagen bedoelt. Je kunt de playstation 5 voor de ps5 release date al wel bestellen bij verschillende winkels. Dit doe je dan met een pre-order.

PS5 prijs

Een ps5 kopen voor de beste prijs wil natuurlijk iedereen, maar als je als eerste in het bezit wilt zijn van de nieuwste gameconsole zul je de hoofdprijs moeten betalen. Een playstation 5 aanbieding ga je natuurlijk niet gelijk in het begin vinden. De ps5 prijs is nog niet bekend, maar zal volgens geruchten ergens tussen de 500 en 800 euro zijn. Sony heeft al wel aangegeven dat de kans groter is dat de console 500 euro zal gaan kosten dan 800 euro. Een ps5 prijs van 500 euro is acceptabel wanneer je dit vergelijkt met een ps4 kopen

PlayStation 5 Pro

De ps5 prijs, ps5 release date en ook de ps5 pro blijven tot nu allemaal speculaties. Sony heeft hier nog niets officieel over bevestigd. Toch zou het niet vreemd zijn wanneer er een ps5 pro komt naast de standaard PlayStation 5. Voor een die-hard gamer is een gameconsole met extra veel kracht van essentieel belang. Daarbij is het natuurlijk voor Sony aantrekkelijk om meerdere doelgroepen aan te spreken met verschillende gameconsoles. Wat de specificaties zullen zijn van een eventuele ps5 pro is ook nog niet bekend.

PlayStation 5 aanbieding

We wachten met smart op de release van de PlayStation 5. Zodra de officiële releasedatum bekend is zullen ook de eerste PS5 aanbiedingen volgen. Alle winkels willen namelijk een zo aantrekkelijk mogelijk PlayStation 5 aanbieding verkopen. Wanneer je zo snel mogelijk wilt gamen op de nieuwe krachtige spelcomputer van PlayStation hoef je dus niet te wachten tot de prijzen dalen. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid al gebeuren bij de release. Ook PS5 aanbiedingen met extra games en controllers zullen vanaf de eerste verkoopdatum  beschikbaar zijn. 

PS5 aanbieding PlayStation 5

Backwards compatibility

Voor veel gamers is de backwards compatibility op de Playstation 5 een must. Met backwards compatibility kun je namelijk je opgeslagen games verhuizen van je PS4 naar de PS5. Mocht je dus al langere tijd gamen op een Playstation 4, dan hoef je niet opnieuw te beginnen aan een game wanneer je een PlayStation 5 gekocht hebt. Dit is functie die menig PlayStation gamer belangrijk vindt, aangezien je veel tijd hebt besteed om een bepaald doel te bereiken in je game en niet opnieuw wilt beginnen. Je hoeft dus ook niet te wachten met een PS5 kopen. Nu een PS4 kopen en je opgeslagen data verhuizen naar een PlayStation 5 wanneer je deze in je bezit hebt. 

PS5 Speculaties

Er is al wat informatie bekend over de PlayStation 5, maar het grootste gedeelte ervan blijft speculeren. Zo weten we nog niet hoe de console eruit gaat zien, welke bundels er komen en wat de exacte specificaties zijn. Zodra Sony meer informatie bekend maakt over de nieuwe PlayStation console zullen wij dit artikel updaten. Ook de naam was langere tijd een grote speculatie. Er waren veel geruchten dat de volgende PlayStation de naam “PlayStation Next-Gen” zou krijgen, maar volgens de laatste berichten van Sony wordt de naam gewoon PlayStation 5.

PlayStation 5 ontwerp

In mei 2019 heeft Sony een patent aanvraag gedaan voor een ontwerp van een “unknown electronic device”. Dit onbekende apparaat duidt zeer sterk op het nieuwe ontwerp van de PlayStation 5. Een complexe behuizing met een “V” vorm uitsparing in het midden. Deze uitsparing dient waarschijnlijk als invoer van lucht voor de koeling van de spelcomputer. Op de afbeeldingen zijn ook meerdere usb poorten te zien en een disk ingang. Op het internet zijn ook meerdere 3D renders van deze schets te vinden om een goede indruk te krijgen hoe de PS5 er daadwerkelijk uit gaat zien. Maar ook dit zijn alleen speculaties, aangezien Sony nog niet officieel heeft bevestigd of dit het design wordt van hun nieuwe console.

PS5 kopen ontwerp patent
ps5 logo

PS5 naam en logo

Tijdens de CES 2020 begon Sony hun conferentie met het vrijgeven van het logo van de PlayStation 5. Het logo van de PS5 lijkt sprekend op het oude vertrouwde logo van de PlayStation 4. Hieruit blijkt ook dat de nieuwe gameconsole van Sony de naam PlayStation 5 krijgt en niet “next generation” zoals langere tijd beweerd werd. Voor de rest maakte Sony weinig bekend over hun nieuwe console. Het is wel overduidelijk dat ze genieten van het teasen en daarom kleine beetjes bekendmaken.

PlayStation 5 DualSense Controller

De eerste officiële zichtbare aankondiging van de PS5 is de release van de PlayStation 5 Dualsense controller. Door het vrijgeven van de controller krijg je een eerste indruk hoe de PS5 er uit gaat zien. Op de afbeeldingen van Sony is de Dualsense controller te zien in een witte uitvoering. Het is niet bekend of er ook een zwarte variant komt. De reactie op de nieuwe witte controller zijn niet mals en dit heeft alles met de kleur te maken. Verder lijkt volgens velen de Dualsense controller op de controllers van de concurrent, maar dit hoeft niet direct een nadeel te zijn. De belangrijkste features van de nieuwe PlayStation 5 controller zijn haptische feedback, triggers, usb c en de “create” knop. Door het toepassen van haptische feedback krijgt de trilfunctie een realistischer gevoel. Dit geldt ook voor de triggers. Door weerstand toe te passen op de triggers krijg je een beter gevoel bij de game die je op dat moment speelt. De share knop op de PS4 controllers wordt vervangen voor een create knop en het opladen van de controller gebeurt door middel van usb c.

ps5 dualsense contoller

Foto credits: Sony

Koop eerst een PS4, want backwards compatibility is mogelijk