PS5 Kopen

Er gaan al enige tijd geruchten omtrent de release van de PlayStation 5, maar helaas kun je op dit moment nog geen PS5 kopen. Sony heeft al wel bekend gemaakt dat er hard gewerkt wordt aan de nieuwe console en de release is nabij. De PlayStation 5 zal naar alle waarschijnlijkheid gereleased worden in 2021. Als we kijken naar de afgelopen releases van PlayStation kun je  waarschijnlijk een ps5 kopen kort voor de feestdagen. Dit is het moment voor Sony om het maximale uit de release te halen.

PS5 kopen in een Bundel

Net als bij een ps4 kopen mag je verwachten dat de PlayStation 5 geleverd gaat worden in diverse spelbundels. Wanneer je dus een playstation 5 wilt aanschaffen kun je het beste gaan kijken naar een bundel. Zo heb je gelijk een of meerdere games bij je nieuwe console en misschien zelfs een tweede controller. Als je niet wilt wachten op de ps5 kun je natuurlijk ook eerst een ps4 bundel bestellen. Zo kun je gelijk genieten van de beste gameconsole en heb je even de tijd om het gamen goed onder de knie te krijgen.

PS5 Kopen? Bestel eerst een PlayStation 4!

WinkelBestellen
logo-bolcom-klein-product-pageNaar Bol.com
logo-mediamarkt-product-page-v2Naar Mediamarkt.nl
logo-nedgame-klein-product-pageNaar Nedgame.nl
logo-coolblue-klein-product-pageNaar Wehkamp.nl
logo-coolblue-klein-product-pageNaar Coolblue.nl

PlayStation 5 specificaties

Sony laat steeds meer informatie los over de PS5. Zo is onder andere bekend dat de PlayStation 5 een resolutie ondersteunt van 8k en de spelcomputer standaard wordt voorzien van een snelle SSD harde schijf. SSD harde schijven zijn in vergelijking met de standaard schijven in bijvoorbeeld de PS4 Pro veel en veel sneller. De gegevens kunnen hierdoor velen sneller geladen worden, zoals te zien is in onderstaand filmpje. In de video is te zien dat de laadtijd bij een PlayStation 4 Pro ongeveer 8 seconden is. Bij de Playstation 5 is de laadtijd nog geen seconde, namelijk 0,83. Deze test is uitgevoerd met een PS4 Game. Het zou kunnen zijn dat de laadtijd toeneemt met games die geoptimaliseerd zijn voor de PlayStation 5. Naast de upgrade van de harde schijf zal ook de CPU en GPU aanzienlijk verbetert worden. Dit is ook noodzakelijk om de snelheden en resolutie te kunnen bereiken. 

PS5 Kopen is helaas nog niet mogelijk...

Koop eerst een PS4

De beste PlayStation bundels vind je bij onze partners

logo-bolcom-klein-product-page
logo-coolblue-klein-product-page
logo-mediamarkt-product-page-v2
logo-nedgame-klein-product-page

Pre-order een PS5 console

Wanneer jij als eerste een PS5 wilt kopen is een pre-order plaatsen de beste optie. Helaas is, net als een PS5 kopen, dit nu nog niet mogelijk. Het moment wanneer jij een pre-order kunt plaatsen is waarschijnlijk omme nabij de officiële aankondiging van Sony. Zodra de aankondiging heeft plaatsgevonden zullen diverse winkels pre-orders aannemen. Met een pre-order ben je verzekerd van een PlayStation 5 op de dag van release. Het plaatsen van een pre-order is eenvoudig, maar kan verschillen per winkel.

ps5 kopen playstation 5

PlayStation 5 aanbieding

We wachten met smart op de release van de PlayStation 5. Zodra de officiële releasedatum bekend is zullen ook de eerste PS5 aanbiedingen volgen. Alle winkels willen namelijk een zo aantrekkelijk mogelijk PlayStation 5 aanbieding verkopen. Wanneer je zo snel mogelijk wilt gamen op de nieuwe krachtige spelcomputer van PlayStation hoef je dus niet te wachten tot de prijzen dalen. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid al gebeuren bij de release. Ook PS5 aanbiedingen met extra games en controllers zullen vanaf de eerste verkoopdatum  beschikbaar zijn. 

PS5 aanbieding PlayStation 5

Backwards compatibility

Voor veel gamers is de backwards compatibility op de Playstation 5 een must. Met backwards compatibility kun je namelijk je opgeslagen games verhuizen van je PS4 naar de PS5. Mocht je dus al langere tijd gamen op een Playstation 4, dan hoef je niet opnieuw te beginnen aan een game wanneer je een PlayStation 5 gekocht hebt. Dit is functie die menig PlayStation gamer belangrijk vindt, aangezien je veel tijd hebt besteed om een bepaald doel te bereiken in je game en niet opnieuw wilt beginnen. Je hoeft dus ook niet te wachten met een PS5 kopen. Nu een PS4 kopen en je opgeslagen data verhuizen naar een PlayStation 5 wanneer je deze in je bezit hebt. 

PS5 Speculaties

Er is al wat informatie bekend over de PlayStation 5, maar het grootste gedeelte ervan blijft speculeren. Zo weten we nog niet hoe de console eruit gaat zien, welke naam het krijgt en wat de exacte specificaties zijn. Zodra Sony meer informatie bekend maakt over de nieuwe PlayStation console zullen wij dit artikel updaten. Ook de naam is een grote speculatie. Er zijn veel geruchten dat de volgende PlayStation de naam “PlayStation Next-Gen” zal krijgen, maar volgens de laatste berichten wordt de naam gewoon PlayStation 5.

PlayStation 5 ontwerp

In mei 2019 heeft Sony een patent aanvraag gedaan voor een ontwerp van een “unknown electronic device”. Dit onbekende apparaat duidt zeer sterk op het nieuwe ontwerp van de PlayStation 5. Een complexe behuizing met een “V” vorm uitsparing in het midden. Deze uitsparing dient waarschijnlijk als invoer van lucht voor de koeling van de spelcomputer. Op de afbeeldingen zijn ook meerdere usb poorten te zien en een disk ingang. Op het internet zijn ook meerdere 3D renders van deze schets te vinden om een goede indruk te krijgen hoe de PS5 er daadwerkelijk uit gaat zien. Maar ook dit zijn alleen speculaties, aangezien Sony nog niet officieel heeft bevestigd of dit het design wordt van hun nieuwe console.

PS5 kopen ontwerp patent

Koop eerst een PS4, want backwards compatibility is mogelijk