PlayStation VR

Playstation VR is de nieuwste gadget van Sony Playstation op gaming gebied. Met deze virtual reality headset plaats je jezelf midden in de game. Sony Entertainment heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan de Playstation VR onder de naam Project Morpheus. De virtual reality bril wordt gedragen als vizier en laat je samen met je vrienden gamen in prachtige werelden.

Door het heldere geluid en de hoge resolutie sta je werkelijk in de game. Het geluid komt van alle kanten waardoor het een genot wordt om de Playstation VR te dragen. Sound om je heen, tot in het detail helder, door de waanzinnige 3D-audiotechnologie van Sony Entertainment.

Meer informatie over de Playstation VR kun je vinden op de website van Sony Playstation.

ps4 kopen playstation vr project morpheus

PlayStation VR Release

Helaas moeten we nog even wachten op het nieuwe speeltje voor de Sony Playstation 4 en Playstation Vita. De release staat gepland ergens in 2016. Volgens Sony zal de virtual reality headset in de eerste helft van 2016 op de markt komen voor de consument, maar of ze dit doel halen is nog niet zeker. Tevens is het nog niet officieel bevestigd of de gadget vanaf dag 1 ook in Nederland verkrijgbaar is.

Prijs PlayStation VR

Kort na het bekendmaken van de Plastation VR kwam Sony al met een indicatie prijs. Volgens CEO van Playstation Computer Entertainment, Andrew House, zal de PS VR een prijskaartje krijgen van een nieuwe gameconsole. Als we dit mogen geloven zal de Playstation VR ongeveer 400 euro gaan kosten, maar dit blijft een wilde gok.

PlayStation VR Tech

Een 5,7 inch groot OLED scherm met een resolutie van 1920 x 1080 (1080p) zit er verstopt in de Playstation VR headset. Met een kijkhoek van 110 graden ontgaat je niets tijdens het gamen. Een groter gezichtsveld door het nieuwe scherm met soepel beeld en zonder wazigheid. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de verhoogde frequentie van 120 frames per seconde. Een lage latentie is zeker belangrijk tijdens het gamen en dit heeft Sony weten te verlagen naar 18 millisecondes. De latentie is gehalveerd ten opzichte van de eerste prototype van de Playstation VR.