Vote to Play bevestigt door Sony Playstation

sony-ps4-kopen
Playstation laat winst stijgen bij Sony
31 juli 2015
ps4-tweedehands-kopen
Tweedehands PS4 Kopen
5 augustus 2015
Show all
ps4-kopen-vote-to-play

Vote to Play

Alle PlayStation 4 gamers kunnen tegenwoordig stemmen op een game die de maand erna gratis moet worden, mits ze gebruik maken van de PlayStation Plus dienst. Onlangs lekte dit bericht in de “Whats New” rubriek op de PS4 console door middel van een video. Een goed oplettende gamer ontdekte deze video en deelde het op het forum van Neogaf. Na het lekken van dit nieuws kwam Sony vrijdagavond (NL) met de officiële  onthulling van Vote to Play.

Hoe werkt Vote to Play

Elke maand krijgen de leden van de Playstation Plus dienst een aantal games om uit te kiezen, waarvan er één game de maand erop in de Instant Game Collection komt. De spellen waaruit je kunt kiezen worden door Sony geselecteerd. Het is nog niet duidelijk of de spellen waaruit je kunt kiezen elke maand veranderen of hetzelfde blijven, dit moet blijken als we een aantal maanden verder zijn. De winnende game van de Vote to Play challenge komt een maand later in de Instant Game Collection en de spellen die niet hebben gewonnen zijn voor een lagere prijs te koop in de opvolgende maand. Het is nog niet duidelijk of de spellen die niet hebben gewonnen langer dan een maand met korting te koop zijn.

Gratis games

Gratis games kun je vinden in de Instant Game Collection op je Playstation. Iedere maand vervangt Sony Playstation het aanbod van de gratis games in de Intant Game Collection. Alle games in deze collection zijn de hele maand gratis te downloaden en kunnen alleen gedownload worden in een latere maand als ze zijn gekoppeld aan je PlayStation Plus account in de maand dat de game gratis was. De game collectie bestaat onder andere uit PlayStation 4-, PS3- en PS Vita- spellen.

Met de komst van Vote to Play bepaalt dus niet alleen Sony welke spellen gratis worden, maar kunnen alle PS-Plus leden meestemmen op diverse games.

Update 11-08-2015:
Sony kwam met het bericht dat de “Vote to Play” optie regelmatig terugkeert, maar waarschijnlijk niet elke maand. 

Comments are closed.